tisdag , 25 juni 2024
LEDARE

Det har varit en konfliktfylld tid för mig de senaste dagarna

130

Alla som har försökt att förstöra MoD inifrån, eller omedvetet verkat på ett förstörande sätt,

de är nu borta.nEn av dem fortsätter att skicka mejl och kräver olika saker. Hon är utesluten, men sabotagelusten har hon kvar.

Jag läser inte hennes mejl, och jag har nu listat ut hur man kan blockera på mejl. Den första personen jag har blockerat någonsin. Jag fick mejl första gången 1995 så ni förstår graden av vidrighet hos den människan. Jag visste inte tidigare vad ordet skov betyder. Jag fick förklarat för mig att det är när ett dolt sjukdomsförlopp dyker upp till ytan i en större mängd. Finns nog bättre förklaringar. Allt verkar ha kommit i ett skov.


Det är som att alla schismer i hela världen drabbar just mig,  just nu

Jag måste göra en del omprövningar. Men jag vill alltid gå till kärnan. Vad är grundbulten som håller samman allt? Varför är vår tid så kaotisk? Jag tror att det beror på att vi nöjer oss inte med fakta. Vi söker en avsikt. Vi alla kan se allt som har gått snett. Jag behöver inte räkna upp det vi läser om dagligen, men kan lägga till pandemier, koldioxidpanik, genuspolitik och rasistanklagelser. Vi lever i ett kaos.

Jag tror att felet uppstår när vi försöker hitta avsikter utan att vi har varit närvarande vid regeringsförhandlingar eller Bilderbergmöten. Jag tror få har suttit i samtal med Bill Gates eller Klaus Schwab och lärt sig att förstå deras tänkande. Det verkar inte bekymra en del att deras personliga kunskap ligger på noll. Deras förklaringar uttalas ändå med 100 % säkerhet.

Jag ska ge några exempel

Jag kritiserade AFS återvandringsprogram. I stället för att lyssna på vad jag sa påstod en del helt frankt att min avsikt var att MoD skulle få flera röster. Det är fel.

Jag menade faktiskt vad jag skrev. Jag har skrivit en bok om Estonia som har sålts i 6000 exemplar. 2018 gjorde Mikael Willgert en intervju med mig om Estonia som sågs av 217 000 personer innan Swebbtv stängdes av på Youtube. Det var boken och Swebbtv som fick Estoniadebatten att blossa upp igen. Jag har granskat lagar, möten, uttalanden, men jag tror aldrig att jag skrev om annat än kontrollerbara fakta.  I boken är personförteckningen på 11 sidor.

Men människor kan bli arga på mig och kalla mig för en kontrollerad opposition därför att jag inte uttalar mig om avsikten hos dessa hundratals människor varför båten sjönk. Jag vet inte avsikten. För många som inte har satt sig in i frågan är avsikten det absolut viktigaste.

Likaså vad gäller Coronan. Jag har hört hur många berättelser som helst om Bill Gates avsikt och alla de andra kapitalisters avsikter. Ibland är förklaringarna grundade på ett tomrum av kunskap om ekonomisk historia.

Kapitalistens avsikt är att få syssla med det han gillar och att få mer makt och kontroll och det får man med pengar. Jag tror inte att jag en enda gång i min bok om Estonia har nämnt något om avsikt.


Kontrollerbara fakta

Har ni tänkt på att i Bibeln finns inte en enda rad där man berättar hur någon tänker? Det var en mäktig mening jag skrev just nu. Vi vet inte något om avsikt.

Avsikterna får vi i vad Jesus sa.

Eller i tio Guds bud 

Eller meningar som att Maria lyssnade till hans ord och tog dem till sitt hjärta och begrundade dem. Hur hon tänkte vet vi inte. Jag gör som Maria, lyssnar på vad människor säger och begrundar. Jag håller mig till enbart kontrollerbara fakta. Jag berättar inte om människors avsikter som orsaken till allt elände.

Splittringen i vårt land beror på att en del alltför lättvindigt söker efter avsikter som de har noll chans att själva kunna kontrollera. Jag har varit med så pass länge att jag kan berätta att för femtio år sedan höll den politiska och kulturella debatten en annan nivå. Man betonade inte lika mycket vad Hedlund, Erlander, Wallenberg eller Giesecke hade för avsikter. Man diskuterade vad de sa och vad de gjorde. Ett ord var lika giltigt som ett signerat dokument. Jag tror att det är vår tids stora misstag att vi så lättvindigt accepterar olika påståenden om vad människor har för avsikter.

Jag kan berätta en hemlis

Många gånger gör människor saker utan att själva vara medvetna om varför. Desto svårare måste det då vara för andra att uttala sig eftersom de varken känner personen, har träffat honom eller henne eller känner en enda i hans eller hennes omgivning.

SKRIVEN AV
Stefan Torssell

Politiskt aktiv/tyckare. Bl.a. medgrundare till miljöpartiet. Varit partiledare. Författare till boken M/S Estonia

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RELATERADE ARTIKLAR

Hur ska de ansvariga straffas?

Jag försöker fundera på hur de som är ansvariga för landets katastrofala...

Om Titanic sjönk idag

Väldigt lik samhället idag….Just saying. Stor tack till Julia Fahlgren för texten!  Tänk om...

Är Bill Gates ond?

Jag tror att jag är först att göra denna analys av Bill...

14 dagar sedan Kalla Fakta började trolldebatten

I dag är det två veckor sedan som Kalla Fakta sände sitt...